Lokacija

Projekat stambeno poslovno naselje KAPETANOVINA je exluzivan i jedinstven projekat, prvo zbog samoga grada Mostara gdje je projekat namjenjen da se gradi a drugo zbog lokacije u gradu tacnije u Starom dijelu grada Mostara u blizini Starog mosta.O Mostaru

Mostar, političko, financijsko i kulturno, obrazovno, središte Hercegovine,smješten je podno obronaka planina Velež,Huma i Čabulje, u dolini rijeke Neretve, na nadmorskoj visini 60-80m.Mostar je stoljećima na raskrižju različitih civilizacija i svaka od njih je u njega utrala dio svoje posebnosti. To je grad sunca, zelenila, behara, koji se odlikuje ugodnom mediteranskom klimom koju karakterišu duga topla ljeta.

 

Mostar je udaljen 60 km od mora, kroz Mostar teku Neretva i Radobolja a u njegovoj bližoj okolici nalaze se još rijeke: Drežanjka, Buna, Bunica i Jasenica.u njemu i njegovoj bližoj okolici nalaze se poznati jedinstveni lokaliteti kulturno-povjesnog blaga i nasljeđa, koji svjedoče o životu na ovom području još u predantičkim vremenima. Mostar posjeduje kompletnu prostornu infrastrukturu, cestovni i željeznički promet koji ide od sjevera ka jugu – Jadranskom moru, te modernu zračnu luku.

 

U dokumentima iz 1469. godine prvi put se spominje ime grad Mostar. Medu objašnjenjima porijekla imena najinteresantnija su dva: Mostar je dobio ime po mostarima, čuvarima mosta i po dvijema kulama koje je narod zvao mostare. Grad je rastao i uskoro postao hercegovački centar. Još prije 1592.godine Mostar je bio sjedište muftija, 1767.godine postaje sjedište hercegovačkog mitropolita a od polovine prošlog vijeka je i sjedište katoličkog biskupa.

 

Zbog svoje ljepote i ljepote jedinstvenog spomenika Starog Mosta koji je među najljepsim mostovima na svijetu te drugih kulturno istorijskih spomenika stara jezgra grada je pod zaštitom UNESCO-a.

 

 

 

O Kapetanovini

Stambeno poslovni kompleks „Kapetanovina“ nalazi se u eskluzivnoj zoni grada Mostara ,tačnije u Starom dijelu Grada koja je pod zaštiton svjetske organizacije UNESCO.

Pošto je teren na kome se gradi stambeno poslovni kompleks Kapetanovina blago izdignut svi objekti imaju pelijep pogled na
stari dio grada,staru ćupriju,Stari Most i ušće rijeke Radobolje od kojeg su udaljeni samo 50-tak metara .
Sve to doprinosi jedinstvenosti kompleksa „Kapetanovina“ koji se u potpunosti uklapa u sve UNEACO-ve regulative , kao i zakone i propise Federalnog ministarstva za zaštitu spomenika FBiH.

Lokacija stabeno poslovnog kompleksa Kapetanovine iako je smještena u starom dijelu grada ipak se nalazi u mirnom dijelu koji je idealan za život.
U blizini kompleksa nalazi se:
škola,prodavnice,ambulanta,pekare,hotel Ruža,restorani, caffeterije,pijaca,vrtić,banka,pošta,te ostali sadrzaji koji upotunjuju vrhunsku kvalitetu življenja.
A odmah ispod kopleksa Kapetanovina nalazi se prelijepa obala (plaža) ispod Starog Mosta na tom mjestu je i usce rijeke Radobolje gdje se tokom ljeta provode razne kulturne aktivnosti.

Sadržaji u sklopu kopleksa Kapetanovina su:
- zelena površina
- market,
- caffe bar/restoran,
- apoteka,
- vrtić
- fitnes i dr.sadržaji

Eksluzivno naselje Kapetanovina odlikuje još:
- visoka kvaliteta gradnje,
- moderan dizajn gradnje u kombinaciji sa orijentalnim stilom,
- video nadzor i alarm
- fizičko obezbjeđenje objekta.